fbpx

Какво е Ардуино?

Arduino е електронна платформа с отворен код, базирана на лесен за използване хардуер и софтуер. Платките на Arduino могат да четат всякакъв вид входове – светлина от сензор, пръст върху бутон или съобщение в Twitter – и да го превърнат в изход – активиране на двигател, включване на светодиод, публикуване на нещо онлайн. Можете да кажете на вашата платка какво да прави, като изпратите набор от инструкции към микроконтролера на платката. За да направите това, вие използвате езика за програмиране Arduino (базиран на Wiring) и софтуера Arduino (IDE), базиран на Processing.

Благодарение на своето просто и достъпно потребителско изживяване, Arduino се използва в стотици хиляди различни проекти и приложения. Средата за програмиране на Arduino е лесна за използване от начинаещи, но достатъчно гъвкава за напреднали. Работи на Mac, Windows и Linux.

Учителите и учениците го използват, за да създават евтини научни инструменти, да доказват принципи на химията и физиката или да започнат с програмирането и роботиката. Дизайнери и архитекти изграждат интерактивни прототипи, музиканти и художници го използват за инсталации и за експериментиране с нови музикални инструменти. Arduino е ключов инструмент за научаване на нови неща. Всеки – деца, любители, художници, програмисти – може да започне да човърка, просто следвайки инструкциите стъпка по стъпка на комплекта или споделяйки идеи онлайн с други членове на Arduino общността.

Разгледай всички продукти от категория Ардуино